Ensimmainen varsinainen matkapaiva

Laivamatka Turusta sujui leppoisasti. Vahan kaytiin karaokessa, tosin niin lopussa, ettei keretty laulamaan enaa. Hoh! Mutta lauloin mukana "Ma kuuntelen Tomppaa!" :D Laiva saapui Tukholmaan aamulla 6.30. Kaupunki oli aivan hiljainen!! Me kaveltiin hiljaisen Tukholman lapi 5-6km, sai tuntumaa rinkkojen kantoon...Hyvan liftipaikan loytyminen kesti. Eka yritys pysakilta, mutta siita oli kaista keskustaan, jonne lahes kaikki oli menossa. Seuraava yritys oli liikennevaloissa, joka sekin oli tuhoon tuomittu yritys. Lenkkeilija neuvoi meidat kilsan paahan bensikselle. Eipa ottanut onnistuakseen bensiksellakaan. Bensikselta meille kuitenkin kerrottiin bussipysakki motarille menevan tien varrella. Sinne siis! Paastiin 20 minsan odottelun jalkeen Sodertaljeen n.30km paahan Tukholmasta. Siella tietenkin piti kysella kyytia pa svenska. Ma (jonka ruotsin kielen taito on suhteellisen sujuva), olin aamusta asti keranny rohkeutta puhua ruotsia, ilman mitaan tulosta. Kerroin Mishalle, etta en ma uskalla kysya kyytia. Misha vastasi toykeasti, etta "Jaadaanko me sitten tanne?" "Ei, mutta en ma vaan uskalla!" "No, pystyta sitten teltta tanne!" Tohon tyyliin meni keskustelu ja ma paruin taytta kurkkua, etta haluan takas Suomeen, ei musta oo seikkailijaks jne. Paatin menna serkulle kylaan ja sitten takas Suomeen. Lopputulos oli se, etta ma vartioin laukkuja ja Misha hoiti kaiken puhumisen. 

Seuraava kyyti oli n.200km vanhan pariskunnan kyydissa Mc Donaldsille keskelle teollisuus\pikaruokala\huoltoasema-aluetta, joista molempiin suuntiin oli vaan motari. Odoteltiin ja odoteltiin varmaan 1 1\2 tuntia pakkasessa. Ma rukoilin Mishaa, etta mennaan bussilla, mutta Misha ei halunnut luovuttaa, olihan Jonkopingiin alle 100 km matkaa. Kun molemmat oltiin epatoivon partaalla, niin kyyti ilmestyi. Mies ja nainen, mutta ei pariskunta, menossa Skaneen hevoset kyydissa. "Hoppa in!" ja mehan hopattiin in. Oli kiva menna ja kielenkannat melkein aukes rennossa ilmapiirissa. Serkku Marika tuli huoltsikalle vastaan.

Ilta on ollut leppoisa. Ollaan syoty, saunottu, lilluskeltu poreammeessa, juotu teeta ja juteltu. Sukulaiset on parhaita! :)