Kaksi leidia, semmosta aitin ikaista, poimi meidat kyytiin Espanjan ja Portugalin rajalta. He ehdottivat meille Monsarazia, etta se on ehdottomasti nahtava. Idyllinen pikkukyla linnan sisalla. Monsaraz onkin tosiaan kaunis ja maisemat taalta on paatahuimaavan kauniit. Sijainti on kukkulalla ja ymparilla aukenee maaseutu ja suuren suuri jarvi. Kait Portugalin isoin? Me kaveltiin kylassa ja kun mentiin syomaan tormattiin uudestaan naihin siskoksiin, Fatimaan ja Helenaan. Ainut vapaa paikka ravintolassa oli niiden vieressa. Miten mukavaa! Me syotiin yhdessa. Ne lahti sitten taas omille teilleen ja me omille teillemme. Tuli ilta ja oli aika etsia yopaikka. Me oltiin nahty kiva niemi kylasta, joten me lahdettiin suunnistaa sita kohti. Kun me kaveltiin makea alas, niin kukas muu kuin Helena ja Fatimahan toottas meille ja otti kyytiin! Taas yhteentormays. He ajoivat meidat niemelle, sinne oli nimittain matkaa pari kilometria. Mika parasta, he olivat seuraavana paivana menossa Lissaboniin! Me sovittiin, etta ne tulee hakee meiat aamulla niemelta.

Me pystytettiin teltta ja tiivistettiin vahan vesitiiviimmaks (Jeesusteippi ja muovipussi kay hyvin pressun sijasta!) meian telttaa ja jaatiin jarvelle yoksi. Siella oli myos Belgialainen pariskunta koiransa kanssa asuntoautolla. He olivat kiertaneet Portugalia 6kk!! Ja olivat pikkuhiljaa matkalla kotiinpain. Mitahan jos mekin ruvettais kiertaa yhessa maassa puol vuotta?! Oisin vanhus, ennen kuin maapallo ois nahty...Mut taytyy kylla myontaa, etta olin vahan kade, kun niilla oli niin mukavan nakonen asuntoauto...Mutta ei meian teltassakaan mitaan vikaa oo. Me nukuttiin hyvin ja herattiin aikasin. Me oltiin sovittu, etta leidit tulee 9 aikoihin. Kello oli 9, eika niita ei nakynyt eika kuulunut. Vieressa oli jarvi. Yolla ja aamullakin oli satanut ja yhakin taivas oli pilvinen. Misha kavi kokeilee kadella vetta. Oli kuulemma lammin. Makin kavin kokeilee. Se tosissaan oli lampimin vesi tahan mennessa!! Me saatiin inspiraatio menna naku-uinnille! Me uitiin pitkaan, oli aivan taivaallista ja lamposta!! Me oltiin kuivattu ja saatu kaikki kasaan 10 aikoihin. Sillon tuli Helena ja Fatima. Me ei oltu muistettu siirtaa kelloja...Eli kello olikin vasta 9.

Alkoi matka Lissaboniin. Niilla oli pysahdys valilla, Fatiman koiran haku ja jotain muuta hoidettavana. Me odoteltiin silla aikaa nettipaikassa, joka kaiken lisaks oli ilmanen! Sitte me jatkettiin Lissaboniin, riehakas keskikokoinen koira vieressa. Helena kutsui meidat sen luokse lepaamaan. Ois pyytanyt yoksikin, mutta se oli kuulemma heti seuraavana paivana lahdossa paasiaisen viettoon tyttarensa luokse. Me kaytiin Helenalla. Otettiin paikkarit Pirata-kissan kanssa (silla on toinen silma sokea ja se linkkaa yhta jalkaa) sohvalla. Me oltiin lahetetty couch surfing kutsuja ja siihen vastattiin! Meilla oli siis yopaikka Lissabonissa tiedossa Yuran luona!