Kyyti Madridiin me saatiin pienesta vuoristokylasta bensiksen vieresta. Me oltiin jo ihan epatoivosia ja valmiita hyppaamaan junaan tai bussiin. Mutta niinkuin aina epatoivon hetkella, pelastus saapui. Paastiin hippimiehen kyydilla suoraan Madridiin asti! Varmaan 200-300km!

Madridissa asuu mun ystava Maiju ja me mentiin sen luo yoksi tai oikeasti varmaan viideksi yoksi. Madrid on ISO kaupunki, jonka lapi virtaa joki. Yllatyin, etta Madridissa oli jarvikin(teko). Ma oon kuullu Madridista nimittain monta kertaa, etta se on muuten aivan taydellinen kaupunki, paitsi ettei siella ole vetta. Olihan siella ja luomukauppojakin loytyi. Maiju asuu paikallisessa Meilahdessa. Sijainti oli sopiva, ei liian lahella keskustan melua eika liian kaukana keskustasta. Lahella oli casa de campo, ihanan suuri puistoalue. Siella ma kavin meditoimassa ja siella me kaytiin kavelemassa Mishan kanssa. Itseasiassa puisto oli mulle kaupungin suosikkipaikka! Siella kasvoi villirosmariinia ja salaattiin sopivia lehtia (en tieda nimea) ja vihreita undulaattejakin siella nakyi syomassa voikukan siemenia. (En muuten ennen oo ajatellut, etta linnut sois voikukan haituvista siemenia, mutta miksikas ei). Kylla siella puistossa myos sattui ja tapahtui. Meian oikopolkuvalinta oli hieman kehno. Ma liukastuin rantalapsyissani kun yritin tulla jyrkkaa ja mudasta liukasta polkua alas. Se oli kuin suoraan piirretyista! Hame korvissa (ihan oikeesti) pyllymakea "Ramtamtamrytirati" huutaen "AAAA!!" ja lopuksi pollamystynyt olo, kun liukumaki vihdoin loppui ja totesin kaikkien jasenten olevan ihan kunnossa.

Maijun kanssa me kaytiin baarikierroksella. Me kaytiin baarissa, jossa oli pelkkia mustaihosia, kaikki naytti tuntevan toisensa. Siella soi letkea musiikki ja kaikki oli tosi ystavallisia. Misha tilas rommitotin teella ja sai noin triplamaaran alkoholia juomaansa verrattuna suomen annoksiin + sai viela jotain afrikkalaista tummaa hunajaa/hunajantyylista makeutusta siihen. Ma oon tullut siihen lopputulokseen, etta yoelama on aika pitkalti samanlaista eri maissa. Ryypataan ja poltetaan enemman tai vahemman ja tavataan ihmisia. Semmosta se on. Me kaytiin kaikkiaan kolmessa tai neljassa baarissa. Maiju tapas ystavansa siella vikassa paikassa. Me lahettiin sielta melkein heti pois, kun se oli niin jumalattoman taynna, etta tuli ahtaanpaikankammo. Me lahettiin kotiin, mutta hypattiin vaaraan suuntaan menevaan bussiin. Sitte meilla kesti etsia toiseen suuntaan meneva pysakki, Madridissa kun on ruuhkia keskella yotakin! Madrid ei nuku ikina! Lopulta pysakki loyty ja kun paastiin kotiin, Maiju oli jo siella. Sen kaverit oli lahtenyt diskoilee, joten se lahti kotiin melkein heti meian jalkeen. 

Ennakkoaanestyksessa me kaytiin tietysti myos. Aamulla pikasesti vaan vaalikoneesta kattomaan, etta keta siella oikein on ehdokkaana. Ajatelkaa, etta Misha sai ruotsinkielista palvelua suurlahetystossa Espanjassa! Enpa ois uskonut, etta suomen kaksikielisyys pitaa paikkansa muilla maillakin, mutta nakojaan nain on. Nostan hattua hyvalle palvelulle!

Me kaytiin myos tutustumassa hylattyyn metroasemaan. Metrot kulki kylla ohi, mutta asemaa lakattiin kayttamasta, koska uudet metrot on pitempia kuin vanha laituri, joten tuli halvemmaks rakentaa kokonaan uusi laituri kuin pidentaa vanhaa. Mulla tietenkin mielikuvitus alkoi liitaa siella. Kuvittelin, kuinka asemasta saisi kirjotettua hyvan Harry Potter-tyyppisen kirjan, jossa on taikalaituri! 

Madridissa tormasi myos paljon sarjakuvahahmoihin, Mikki Hiiriin (kylla, monikko) ja muihin. On siinakin hikinen tyo! 30 asteen helteessa tamineet paalla koko paivan! Myos samanlaisia ihmispatsaita kuin Barcelonassa on, nakyi.

Me kaytiin myos vallatussa talossa, joka tais olla vanha tupakkatehdas eli iso paikka. Se oli kunnon "vaihtoehtoelajien" paikka, mutta aika paihdemeininki. Sellanen "taiteilijaelamaa"-paikka. Oli siella tarjolla vaikka mita, bandeja, tyopajoja, kahvila, tanssitunteja, teatteriesityksia ym. Siella pihalla oli mies, joka seisoi auringossa 30 asteen helteessa toppatakki paalla, paksu pipo paassa ja pitkat housut jalassa toljottaen jonneki kaukaisuuteen. Ma luulen, etta se luuli olevansa etelanavalla...Loco!

Me kaytiin myos couch surfing meetingissa. Se oli todellakin loistava idea! Mulla oli siella yhen espanjalaisen Cristinan kanssa hyvat keskustelut, Maijulla taas synkkas hyvin Cristinan kaverin kanssa ja Misha loysi myos hyvan keskustelukumppanin sielta. Siella oli myos yks suomalainen, joka oli ollut reissussa monta kuukautta ja oli menossa takas Suomeen. 

Ma muuten suosittelen tofujen maistamista Madridissa, siella myydaan monenmakuisia ja erittain herkullisia!! Niista saa kasattua hyvan tapaspoydankin!